background

Kalça Artroskopisi

Kalça Artroskopisi

Artroskopi, eklem ve kıkırdak dokudaki hasarların tespit edilmesi ve akabinde tedavisinin gerçekleştirilmesi için yapılan bir kapalı ameliyat türüdür. Özellikle kıkırdak ve eklem dokuların iyileşme süreci açık ameliyat yapılması halinde uzun bir zaman aldığından, bu yönteme başvurulmaktadır. Bu yöntemle beraber hastalar daha erken sürede ayağa kalkabilmektedir.

Kalça Artroskopisi ile ne tür rahatsızlıklar tedavi edilebilir? Günümüzde tıp teknolojisinin hızlı gelişimiyle beraber açık ameliyatlar yerini kapalı ameliyatlara bırakmaya başladı. Özellikle kalça bölgesindeki dokuların kalın olması sebebiyle daha geride kalan kalça artroskopisi günümüzde bu hıza yetişmiş ve neredeyse her türlü kalça rahatsızlığının tedavisinde kullanılabilmektedir. Özellikle nedeni belirlenemeyen ağrılar, kalça ekleminden zedelenmiş dokuların çıkarılması, Femoro-setabuler adı verilen sıkışma sendromunda kullanılır (Kalça artroskopisi en çok bu hastalığın tedavisinde kullanılır. İşlem sıkışmaya neden olan eklem ve parçaların törpülenmesi ile yapılır.)

Kalça Artroskopisi’nin olası komplikasyonları nelerdir? Her işlemde olabileceği gibi Kalça Artroskopisinde de komplikasyonlar görülebilir. En çok karşılaşılan komplikasyonlar ikinci bir cerrahiye gerek duyulması veya kalçanın yerinden çıkması gibi durumlardır. Bacakta his kayıpları da yine olası komplikasyonlar arasındadır.

Kalça Artroskopisinden sonraki iyileşme süreci genel hasta grubunda 1 ay gibi bir süredir. Yaş arttıkça iyileşme süresi de değişiklik gösterebilir. Hastanın tamamen iyileşmesi zaman alırken, 2-4 hafta içerisinde günlük rutin işlerine dönüş yapabilir.

Description of GIF
Telefon
WhatsApp
Harita
İnstagram
Youtube