Ayak Bileği Protezi; Deformasyon, Kireçlenme Gibi Sorunların Ayak Bilek Ekleminde Ortaya Çıkardığı Sorunları Yok Etmek Amacıyla Uygulanan Bir Tedavi Yöntemidir. Açık Ameliyat Işlemi Ile Yerleştirilen Bir Metal Parça Ile Hastanın Ağrılarından Kurtulması Ve Günlük Işlerine Dönmesi Amaçlanır.
Tedavisi Nasıl Yapılır?
Ayak Bileği Protezi Yapılmadan Önce Fiziksel Muayene Ve Radyolojik Görüntüleme Yöntemleri Ile Hasarın Derecesi Belirlenir. İşlem Genel Anestezi Ile Yapılır Bu Nedenle Hasta Hiçbir Acı Hissetmez. Ameliyat Sırasında, Ayak Bileğindeki Hasarlı Bölge Çıkarılır. Bu Bölgeye Ayak Bileği Protezi Dikkatlice Yerleştirilir Ve Kesi Kapatılır
Ayak Bileği Protezi Her Yaş Grubundan Insana Uygulanabiliyor Olsa Bile En Çok 55 Yaş Üstü Hasta Grubuna Uygulanır. Genç Veya Aktif Hareket Içinde Bulunan Kesime Protez Işlemi Uygulanması Çok Yaygın Değildir.Ayak Bileği Protezi, Geri Dönüşü Olmayan Bir Uygulamadır. Protez Takıldıktan Sonra Hasta Sürekli Proteze Ihtiyaç Duyar. Bu Nedenle Yaşlı Bireylerde, Kalıcı Tedavi Amacıyla Uygulanması Daha Doğrudur. Ayak Bileği Protezi, Etkili Bir Işlem Olmasına Rağmen Doğal Bir Ekleme Göre Daha Az Hareket Sağlar.